Be InspiR'dBeInspiR'd

Nieuws van Be InspiR'd

11 april 2011
Op het puntje van hun stoel!

Op het puntje van hun stoel!

Het is vrijdagmiddag, de temperatuur is goed en het zonnetje schijnt. Niet echt de ideale ingrediënten om een klas vol jongeren in het gareel te houden. Maar niets is minder waar! Onze inspirator Jonathan wist met zijn verhaal de leerlingen van het Albeda College van begin tot eind te boeien. De klas Sociologie hing aan zijn lippen en was ruim anderhalf uur muisstil. Een van de reacties na afloop: “Wow, wat was dat heftig. Het leek wel een film maar dan echt!”

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april was Jonathan gastdocent bij de lessen Sociologie van het Albeda College aan de Baljuwstraat. Met humor, spanning en zelfspot wist hij met zijn levensverhaal een diepe indruk achter te laten. Het verhaal over drugsgebruik, gevaarlijk bendes, diefstal en zijn gevecht om terug te keren in de maatschappij zorgde er zelfs voor dat bij enkelen een traantje vloeide. Ook mocht een andere leerling voor deze ene keer een zak chips tevoorschijn halen. “Het lijkt namelijk net een film!” Maar naar het einde toe werd Jonathans toon steeds serieuzer.”Ik zweer het jullie, het is geen film wat ik jullie vertel. Dit was mijn leven.”

Zijn boodschap aan de leerlingen “Je moet nooit de hoop op een betere toekomst opgeven!” Met dit gegeven richtte hij Stichting Waarheid op, waarmee hij jongeren ondersteuning biedt bij het oplossen van problemen.

Meer weten over Jonathan of wil je hem boeken voor een inspiratiesessie in jouw klas? Klik dan hier!
 

Terug naar overzicht

Over Be Inspir'd

Be InspiR’d is een matchformule die inspirerende Rotterdammers verbindt met andere Rotterdammers die op zoek zijn naar energie, enthousiasme en ideeën.

Be InspiR’d wil bijzondere mensen een bijzonder podium bieden. Bijvoorbeeld door andere Rotterdammers hun levensverhaal te vertellen. Of om te laten zien hoe een gebeurtenis het leven ten goede kan keren.

Inspirators kunnen met hun optreden andere Rotterdammers inspireren op zoek te gaan naar hun talenten of motiveren deze verder te ontwikkelen.Lees meer over Be InspiR'd

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Be InspiR'd.