Be InspiR'dBeInspiR'd

Nieuws van Be InspiR'd

29 maart 2011
Inspiratiedag op het Carré College

Inspiratiedag op het Carré College

Op dinsdag 22 maart vond op het Carré College Carrédag voor de internationale schakelklassen plaats. Een dag waarop de leerlingen even niet met de neus in de boeken hoefden maar op een andere manier belangrijke lessen leerden. Drie inspirators van Be InspiR’d kwamen die dag in actie om de leerlingen te laten zien waar ze nou eigenlijk trots op moeten zijn!

Dwight Krolis, oprichter van stichting Young Up, ging op zoek naar ieders talenten. Ja, talenten zijn leuk, maar wat kun je daar nou mee? Om hier een antwoord op te krijgen nam Dwight de leerlingen mee op een zoektocht in de eigen omgeving, wat kan je allemaal doen met een talent? Je talent kan natuurlijk je hobby zijn maar je kan ook dansles geven aan jongere kinderen. Of voetbaltoernooitjes in je buurt organiseren of een rapbattle op je school geven. Dit is moeilijk in je eentje, maar wat Dwight de leerlingen niet liet vergeten is dat je er nooit alleen voor staat en dat je door samenwerken heel wat kunt bereiken.

Lisa van der Sommen schudde alle leerlingen persoonlijk de hand toen ze de klas binnenkwamen. Wie ben jij? Hoe oud ben jij? Waar kom je vandaan? Nieuwsgierig ging Lisa, samen met de klas, op zoek naar ieders mooiste eigenschap. Daarna kwam er een best moeilijke opdracht; elke leerling moest voor zijn partner een wens maken. Wat wens jij voor je vriendje of vriendinnetje in de toekomst? Door deze complimenten en wensen werden de leerlingen herinnerd aan hun eigen kracht en hun eigen kunnen, dat ze dus trots mogen zijn wie ze zijn en wat ze kunnen!

Heleen de Mooij en haar partner in crime Peter van de Maade lieten zien dat je echt veel meer kunt dan je denkt. Door te praten, filmpjes te laten zien maar ook door actief aan de slag te gaan lieten Heleen en Peter zien dat alles mogelijk is zolang je maar in jezelf gelooft. Laat je niet tegenhouden door angst en wees ook niet bang om fouten te maken. Niemand komt er zonder vallen en opstaan. Ook nu was de boodschap; door anderen kun je zoveel groter groeien. Door aanmoediging en vertrouwen in jezelf bereik je dingen die je zelf nooit voor mogelijk hebt gehouden.

Terug naar overzicht

Over Be Inspir'd

Be InspiR’d is een matchformule die inspirerende Rotterdammers verbindt met andere Rotterdammers die op zoek zijn naar energie, enthousiasme en ideeën.

Be InspiR’d wil bijzondere mensen een bijzonder podium bieden. Bijvoorbeeld door andere Rotterdammers hun levensverhaal te vertellen. Of om te laten zien hoe een gebeurtenis het leven ten goede kan keren.

Inspirators kunnen met hun optreden andere Rotterdammers inspireren op zoek te gaan naar hun talenten of motiveren deze verder te ontwikkelen.Lees meer over Be InspiR'd

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Be InspiR'd.