Be InspiR'dBeInspiR'd

Get InspiR'D!

Joany MuskietCultuur - Politiek - Religie - Onderwijs - JongerenJoany Muskiet

Sinds de dood van haar zoon, de Rotterdamse rapper Breyten Muskiet, beter bekend als Helderheid, zet Joany zich vol overgave in voor de jeugd in Feijenoord. In de wijk wordt ze geconfronteerd met problemen waaronder overmatig drank en drugsgebruik en onverantwoordelijk seksueel gedrag van jongeren. Dit zorgt ervoor dat een deel van de jeugd er niet de toekomst in het vooruitzicht heeft die Joany graag voor hen zou zien. Hier wil ze verandering in brengen door de jongeren weerbaar te maken, ze in zichzelf te laten geloven en ze hun talenten te laten ontwikkelen.

Belangrijke uitlaatkleppen voor de jongeren in de wijk zijn sport en rap. Daarom is Joany op het moment bezig om er een studio te realiseren in samenwerking met de deelgemeente Feijenoord. Daarnaast is ze organisator van de Helderheidbokaal; een maatschappelijke rapwedstrijd voor jongeren uit de buurt en zet ze jaarlijks met hulp van anderen het Helderheidfestival neer op het naar haar zoon vernoemde Helderheidplein.

Joany gelooft in de jongeren uit haar wijk. Ze hebben allemaal de potentie om hun dromen waar te maken, maar moeten wel gestimuleerd worden om dat te doen. Naast alle activiteiten die ze organiseert biedt ze de jongeren een luisterend oor en zet ze zich in om mensen niet in hokjes te laten denken. Want in Rotterdam geboren jongeren die gewoon Nederlanders zijn, maar toch worden gezien als buitenlanders, dat is funest aldus Joany.

Joany is...

  • moeder (van velen)
  • gospelzangeres
  • vastberaden
  • positief
  • gedreven
  • gelovig
  • liefdevol

Levensmotto

Helderheid; hoor elke les die een reden heeft en negeer dwaasheid.

Terug naar overzichtBoek deze inspirator